Doğru Yatak Seçiminin Önemi Nedir?

Doğru Yatak Seçiminin Önemi Nedir?

Doğru Yatak Seçiminin Önemi Nedir?

 

Doğru yatak seçiminin önemi bildiğiniz doğrultuda uykudan alınan verimliliği belirleyen en temel unsurların başında gelmektedir. Elbette yatak seçiminde beden şekli, uyku pozisyonu, yaş, boy ve omurga rahatsızlıkları, uyku problemlerinin ve daha başka sebepler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Doğru bir yatak seçimi yapmak omurga sağlığına katkı sağlar. Bunun yanı sıra doğru yatak seçimi, geceleri kaliteli ve rahat bir uykunun kapılarını aralamaktadır. Güne çok daha enerjik başlamanıza yardımcı olur. Peki doğru yatak seçimini yaparken gereken temel noktalar nelerdir?

Kullanıcılara kusursuz uyku deneyimi ve konfor sunan visco yatak hem zihinsel hem de bedensel sağlığınız için büyük önem taşıyan yatak seçimi bilmeniz gereken temel noktaları bir araya getiriyor.

Jel Viskoelastik yatak gece terleme şikayetlerinizi minimuma indirir. Yatak almaya karar verdiğiniz an aslında önünüze gelen tüm yatakların çok rahat ve size uygun olduğunu, o yüzden de üzerinde uyuduğunuz vakit kendinizi yenilemenize yardımcı olabileceğini düşünebilirsiniz. Lakin bu düşüncenizin çok da doğru olmadığını belirtmemizde fayda var. Açık hücre teknolojisi ile NASA tarafından üretilmiş bu visko yatak süngerleri, bulundukları geniş hava gözenekleri sayesinde geçirgen bir yapıya sahiptir. Bu sayede sürekli hava alırlar ve bakteri barındırmamakla beraber olası terlemenizin önüne geçerek daha sağlıklı uyku almanıza yardımcı olur.

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalı

Yatak seçimi yaptığınız dönemlerde göz önünde bulundurmanız gereken diğer bir detay da satın alacağınız yatakların kullanım süresidir. Tabii ki her yatağın bir ömrü vardır ve değiştirilmez ise zaman içerisinde omurga, bel ve boyun ağrılarına sebebiyet verir. Bu da yatağınızın kullanım ömrünü tamamladığına ve artık yeni bir yatak almanız gerektiğine işaret sunmaktır.

Yatak alışverişinizin en önemli parçalarından biri de kuşkusuz bütçenizdir. Eğer seçmiş olduğunuz yatak bütçenizi aşıyorsa ve ödeme yöntemlerinde sizi sıkıntıya sokacaksa bu da sizin için ideal yatak olmadığı çıkarımı yapılmaktadır.

Buna ek olarak bir yatağın maliyetinin yüksek olması bu yatağın sizin için en uygun yatak olduğu anlamına gelmez. Sizler için önem arz eden seçmiş olduğunuz yatağın vücut sekline, uyku pozisyonuna, kilo ve sözünü ettiğimiz diğer kriterlere uygun olmasıdır.

Yatak odalarınızın ebatlarına göre uygun yatak seçimini yapın. Beğendiğiniz yatağı satın almayı düşündüğünüz vakit yatağın ölçülerine dikkat etmeniz gerekir. Mesela yatak odanız küçük ise ve çift kişilik yatak modellerini sığdırmak zor olacaksa seçim yapacağınız yatağın daha küçük ebatlarda olması gerekmektedir. Eğer yatak odanız büyük ise buna uygun ölçülerde geniş ve büyük karyolalar tercih edilebilir.

Yatak tercihimizi öncelikle uyku alışkanlığımıza göre şekillendirmek yararımıza olacaktır. Bu anlamda örneğin uyku sırasında sürekli dönmek rahat bir uyku almadığımız anlamını taşımaktadır. Yatak seçimlerimizde sabit uyuma sağlayan visco yatakların tercihi bu yüzdendir. Visco sünger yataklarda eşiniz dönse bile yatak sarsılmaz ve siz dönüşünü hissetmezsiniz.

Yatak dayanıklılığı bu seçimlerimiz arasında temel unsurlardan biridir. Hasar gören ve kullanma ömrü biten yataklar da uyku sağlığınızı olumsuz ektiler. Bu yüzden dayanıklı malzemelerden üretilen bir yatak seçimi yapmanızı önermekteyiz.

Dayanıklı malzemelerden birleşen, yatak döşemesinin kısa süre içerisinde deforme olmaması kullanacağınız yatağın ömrünü uzun kılmaktadır. Buda tabi ki yatak için yapılan yatırımın iyi bir geri dönüş sunmasını sağlamaktadır. Dayanıklı ve kaliteli malzemelerden tasarlanan Visko sünger yatakları tercih ettiğinizde hem zamanınızı hem de bütçenizi daha verimli kullanmış olacaksınız.

Yatak Çeşitleri

Visco jel teknoloji sayesinde medikal olarak size maksimum konfor sağlamaktadır. Bu sayede nefes alan yapısıyla ferah bir uyku ortamı sizlere oluşturmuş olur. Bu yatak çeşitleri tek kişilik ortopedik yataklar çift kişilik ortopedik yataklardan oluşur. Visco yatak, visko organik yatak, katlanır yatak çeşitleri gibi günümüz teknolojisinde rahat ve konforuna önem veren kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Bu çeşit yatakların 2cm viscojel, 4 cm viscojel, 5cm viscojel, 7 cm viscojel, 9cm viscojel, viscolat 9cm, gibi birçok model ve çeşitte yatak modelleri mevcuttur.

Uykunuza eşlik eden ileri teknoloji malzemeden oluşan bu yatak çeşitleri uyku kalitenizi yükselterek konfor ve rahatlık sağlar. Mikroskobik hafızalı hücre barındıran visco süngerden oluşan yatak çeşitleri vücut şeklinizi alırken bir müddet sonra artık sizi tanımaya başlar. Bu yatak modellerinde hava dolaşımı oldukça mükemmel bir şekilde ilerler. Sizlerde uyku pozisyonunuza, konforunuza ve rahatlığınıza önem veriyorsanız en kaliteli, ergonomik yatakları almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.