Uykunun Hayatımız İçin Önemi Nedir?

Uykunun Hayatımız İçin Önemi Nedir?

Uykunun Hayatımız İçin Önemi Nedir?

Uyku hayatımızın en önemli bölümünü kapsar. Uyku esnasında tüm hücrelerimiz yenilenir, cildimiz güzelleşir, yaşlanmanın etkileri azaltılır, beynimiz, tüm organlarımız kısacası tüm vücudumuz, derin bir gece uykusu sonucunda tamir edilir.

Uykunun bir başka faydası da hastalıklardan koruyucu olmasıdır. Yenilenen ve gece boyunca tamir edilen vücudumuz hastalıklara karşı iyi bir gece uykusu ile korunur.

Uyku Beynin Koruyucusudur

Sabah kalktığımız andan itibaren beynimiz uyarılmaya, günlük telaşı, stresi ve koşuşturmayı yaşamaya başlar. Günlük rutinlerimiz bile beynimiz için bir mesaidir. Uyku ise beynin koruyucusudur. Tüm gün boyunca yaşadığımız stres, heyecan, korku, telaş, mutluluk, üzüntü gibi duygularımız beynimizi yorar. Bu sebeple her gece derin, sağlıklı ve iyi bir uyku ile beynimizi yeni güne hazırlarız. Belleğimiz temizlenir daha sağlıklı düşünmemize, yeni fikirler üretmemize yardımcı olur.

Derin ve Sağlıklı Uykuya Nasıl Sahip Olabiliriz?

Öncelikle akşam hava karardıktan sonra artık yavaş yavaş kendimizi uykuya hazırlamamız gerekir. Sakin bir müzik, kitap okumak, loş bir ışık güzel bir bitki çayı, uykuya dalmamıza yardımcı olur.

Akşam geç vakitlerde yenilen ağır yemekler, ağır spor aktiviteleri, gürültülü ortamlar, huzursuz edici konuşmalar, gerilim, dram, korku içerikli filmler, uykuya dalmamızı zorlaştırır. Bu sebeple akşam saatlerinde kendimizi biraz koruma altına almamız gerekir. Ayrıca uyku esnasında giyeceğimiz kıyafetlerimizin bizi rahatsız etmeyen tarzda olmasına özen göstermeliyiz.

Uyku İçin İdeal Oda Sıcaklığı Nedir?

Bebekler, çocuklar, yetişkinler yaşlılar kısacası her yaşın uyku esnasında ideal sıcaklıktaki bir odaya ihtiyacı vardır. Üşümek, terlemek, odanın havasız olması gibi problemler, uykuya dalmamızı engeller. Yatmadan önce odamızın havalandırılması ve ideal sıcaklığa getirilmesi önemlidir.

Ayrıca uyku esnasında hücrelerin yenilenmesi karanlık bir ortamda gerçekleşir bu sebeple odanızın ışığını mutlaka kapalı tutmanız gerekir.

Derin Bir Uyku İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle derin bir uyku için rahat olmamız önemli. Yatağımıza yattığımız anda isteğimiz özelliklere uygun, vücudumuzun şeklini alan, aşırı sert veya aşırı yumuşak olmayan yataklar seçilmelidir.

Omurgamız S şeklindedir ve ayrıca vücudumuzun belli başlı fizyolojik kıvrımları vardır. Bu kıvrımlara ve omurgamızın S şeklinde uyacak bir yatak ancak bizi sağlıklı uykuya kavuşturur.

Vücudumuzun şeklini almayan bir yatakta gece boyunca uyanıp, uyku pozisyonumuzu değiştirmek isteriz. Kolumuzun bacağımızın uyuşması, rahat bir uyku pozisyonu seçemememiz bizi uykumuzdan uyandırır ve tekrar uykuya dalmamızı zorlaştırır.

Visko Yatak Nedir?

Visko(visco) yataklar genellikle rahat bir uyku için ideal yataklardır. Fakat her visco yatak iyi bir yatak olduğu anlamına gelmez. Gece boyunca rahat bir uyku için yatağınızın terletme yapmaması gerekmektedir. Bu sebeple kılıfın içine bakarak sünger kısımlarında anatomiye uygun kesimler olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu kesimler konforu artırmanın yanı sıra, ısı birikimini engelleyerek hava sirkülasyonu sağlar ve yataktan dolayı terlemeyi engeller.

Visko yatak denilince akla bazen yatağın tamamen visko malzemeden üretildiği sanılır. Oysa ki visco malzeme tek başına kullanılamayacak kadar yumuşaktır. Bu sebeple alt katmanlarına mutlaka destek malzemesi olan süngerler kullanılmalıdır. Fakat bu süngerler ideal sertlik ve yoğunluklarda olmalı, en üstteki visco katmanı desteklemelidir. Aksi takdirde yatağın ömrü çok kısa olur ve hatta kullanıcısına ulaşmadan çökme yapmaya başlar.

Yastık ve Yatağın Uyumu Nasıl Olmalıdır?

ece uykusunun rahat olabilmesi için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu yastıktır. İdeal olanı yatağın ve yastığın uyumlu olmasıdır. Sert bir yatakta kullanılan yastık iyi bir yastık olsa bile, fonksiyonları tam olarak kullanılamayacaktır. Omurgamız bir bütündür bu sebeple bel, boyun, sırt bacak, siyatik ağrıları sadece yataktan veya yastıktan dolayı gerçekleşmez. Yatak ve yastık birbirinden ayrı olarak düşünülemez. Yastığınızın rahat olması ve boyun ağrısı yaşamamanız için öncelikle yatağın omzunuzu kabul etmesi gerekir. Omuz, kürek kemikleri ve vücudunuzdaki fizyolojik kıvrımların şeklini alan bir yatakta yastığınız da boyun boşluğunuzu dolduran bir ürün ise, en uygun uyku pozisyonu oluşturulur. Böylece kesintisiz, rahat ve sağlıklı bir uykuya sahip olunabilir.

Gece boyunca ve sabah kalktığınızda ağrılarla uyanmıyorsanız, sizin için uygun bir yatağınız ve yastığınız var demektir.

Visko Yataklar Nasıl Üretilir?

Visko elastik sünger yumuşaktır ve sadece üst üste süngerleri koyarak da bir yatak elde edilebilir. Ancak iyi bir visko yatak üretimi gerçekleştirmek tecrübe gerektirir.

Ashly yatakları, yılların tecrübesi, medikal yatak üretimi sorumluluğu, vicdan, ahlak, firma kültürü, teknoloji ve yoğun ar-ge çalışmaları bir araya gelerek üretilir. Hiçbir yer de görmediğiniz tasarımları keşfedebilir, kendi özelliklerinize uygun size özel bir yatağa sahip olabilirsiniz.