Sağlıklı Bir Uyku için Doğru Yastık Seçimi Nedir?

Sağlıklı Bir Uyku için Doğru Yastık Seçimi Nedir?

Sağlıklı Bir Uyku için Doğru Yastık Seçimi Nedir?

Güne zinde başlamak ve sağlıklı uyku uyumak için en önemli etkenlerden biri de yastıktır. Doğru yatak odası dekorasyonu, doğru yatak ve nevresim seçimlerinin yanı sıra ihtiyaçlarınıza, uyku pozisyonunuza ve yatağınıza uyum sağlayabilecek bir yastık seçmek de uyku kalitenizi doğrudan etkilemektedir.

Kaliteli uyku için yastık nasıl seçilir sorusu akıllara sıkça gelmektedir. Kaliteli bir uykuda yatak kadar önemli olan bir diğer şey ise yastık seçimidir. Kişinin uyku kalitesini etkileyen birçok etken bulunmaktadır, kişinin ruh hali ve kendisini ilgilendiren birçok sorun ve sıkıntılardan etkilenerek uyku düzeni ve sağlığı bakımından etkileyebilmektedir.

Uygun bir yastıkla sırtüstü yatmak; vücudun yatağa ve yastığa uyguladığı basıncın dağılışı, sinir ve damarların durumu, kan dolaşımı ve kalbin çalışması ile akciğerlerin rahat soluk alıp vermesi açısından en uygun pozisyon olarak tanımlanabilmektedir.

Uykuda Yastığın Önemi

Kesintisiz ve sağlıklı bir uykunun parçası olan yastık, kişinin yatış pozisyonuna veya herhangi bir rahatsızlığına göre de şekillenebilmektedir. Uyku esnasında yatış pozisyonlarına göre bunun da stresi azaltan bir etken olarak sabahları dinlenmiş olarak yataktan kalkmayı sağladığını, sağlıklı yastık kullanımının aynı zamanda kişide var olan sırt, bel, ense, kol, omuz, baş ağrılarıyla beraber tutulmaları, uyuşmaları ve horlamayı da iyileştirdiği bilinmektedir.

Yastığın doğru seçilmiş ve sağlıklı olması, uykunun sağlıklı ve dinlendirici olmasını sağlamaktadır. Uygun pozisyonda yatmamak ve uygun olmayan bir yastık seçimi; baş ağrısı, kaslarda tutulma, horlama, uyku sırasında nefes alamama gibi bazen ciddi sorunlara yol açabilen olumsuzluklarla karşı karşıya bırakabilmektedir.

Yan ya da yüz üstü pozisyonda yatıldığı takdirde, yatağa temas eden tarafa vücudun ağırlığı yüklenmekte ve o taraf daha fazla yüke maruz kalmaktadır. Bunun sonucunda da organ, kas, kemik, damar ve sinirler daha fazla basınca maruz kalmakta, dolayısıyla ağrı, uyuşma, keçeleşme gibi sorunlar daha fazla ortaya çıkmaktadır.

Yastık uygun büyüklükte, yükseklikte, sertlikte ya da uygun malzemeden yapılmış olmadığı takdirde birçok soruna yol açabilirken; ter, salya ve diğer vücut sıvıları, vücut üzerinden bulaşan kir ve sıcaklık ile mikrop ve mantarlar yastık üzerinde çoğalmasına olanak sağlayacaktır. Hatta ter gibi sıvılarla yastığın içine kadar ulaşıp bu yastığı kullanan kişilerin ağız, burun, solunum ya da derisinden vücuduna girerek, astım, sinüzit, alerjik hastalıklar da dahil olmak üzere pek çok hastalıkla sonuçlanmasına sebep olabilir. Sentetik malzemeden yapılmış yastıklarda kullanılan maddelere göre pek çok zararlı kimyasal madde bulaşarak hastalıklara yol açabilir.

Yastık Çeşitleri

Her insan farklı yatış pozisyonu ve uyku alışkanlığına sahiptir. Bu durum yapısal özelliklerimiz ve yatış biçimlerimizi de farklılaştırmaktadır. Bu yüzden Ashly online mağazamızda Yastıklar kategorisini ziyaret ettiğinizde, fiziksel ve yatış biçimine uygun yastık modelleri içinden istediğiniz yastığı tercih edebilirsiniz. Yastık tercihinizin aynı zamanda nasıl uyuyacağınızın da belirleyicisi olacaktır.

Bazı zamanlarda yatış biçiminden dolayı boyun ağrısı sorunu ile karşılaşmaktayız. Bu tür durumlarda uzman doktorların da tavsiyesi ile yapacağınız yastık seçimi, sağlığınız için önem arz etmektedir. Yatış ihtiyacınıza göre seçeceğiniz yastık çeşidi, özellikle boyun bölgesinin boşluklarını dolduran yapıya sahip yastık çeşitlerinden olduğu takdirde fayda görürsünüz.

>Hangi ürünün sizler için daha uygun olacağını belirlerken kendinize ait uyuma biçiminizi, uyku pozisyonunuzu, yatağınızın sertliğini, ortamın nemini ve elbette vücut ısınızı da hesaba katarak en doğru seçimi yapabilirsiniz. Yastığınızı, yan, sırt üstü ya da yüz üstü yatıyor olmanıza göre seçebilir ve böylece daha rahat ve sağlıklı bir uyku geçirebilirsiniz.

Uyku alışkanlıklarınızla örtüşen ekipmanlar, ergonomik olarak rahat etmenizi sağlayarak dingin bir uyku geçirmenize olanak sağlayacaktır. Yastık çeşitleri birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Visco yastık, boyun destekli yastık, terletmeyen yastık, bacak arası yastığı, oto boyun yastığı olarak farklı yastıklara Ashly yastık kategorisinden ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.

En Sağlıklı Yastık Hangisi?

Kişilerin yastık seçiminde en dikkat etmesi gereken hususlardan birisi sağlıklı ve rahat bir uyku geçirmesi için yastık seçimidir. Yastıkların dolgu malzemesi uyku ve sağlığınız açısından oldukça önemli rol oynamaktadır. Omurga sağlığınızı etkileyen durumlardan. Ayrıca bazı dolgular vücudunuzun ısı dengesini koruyarak terlemenizi de engellemektedir.

Kulanmış olduğunuz sert bir yatak yataklardaki sertlik seviyesi arttıkça, omzun gömülme yüzdesi azalacaktır. Bu sebeple boynunuz daha aşağıda kalır. Boyun hizasını gerekli yüksekliğe taşımak için daha kalın yastıklar tercih edilmelidir. Yumuşak bir yatağa sahip iseniz, bu sefer de omzunuzun gömülme yüzdesi artacak ve bu nedenle boynunuz gerekenden yukarıda kalacaktır. Yumuşak bir yatağa sahip iseniz, daha ince bir yastık seçimi yapabilirsiniz.

Visco Yastık Nedir?

Visco yastık; ortopedik yastık olarak kullanılan, visco adı verilen özel bir sünger ile üretilmektedir. Bu özel sünger, yatış pozisyonunuza göre pozisyonunuzun şeklini alır ve boynunuzda boşluk kalmayacak şekli sağlar. Ayrıca omurga şekline uygun olarak tasarlandığı için uyurken de boynunuzun korunması için gereken şekli sağlamaktadır. Boyun fıtığı ya da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlığı olan kullanıcılara oldukça fayda sağlamaktadır. Visco yastıklar, ısı ile şekil alma özelliğine sahip oldukları için sünger başınızın ağırlığına ve ısısına göre şekil alarak boşlukları doldurmaktadır. Ashly olarak konforlu ve sağlıklı bir yastık arayışında olan kişilere özel visco yastık ürünleri üretmekteyiz. Eğer sağlıklı uykular için yastık arıyorsanız, Ashly visco yastık ürünlerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.